Affiliate - Ett vanligt sätt att tjäna pengar

En kommentar
Som tidigare beskrivet är det många bloggare som sysslar med affiliatemarknadsföring. Det innebär att de får provision på köp de förmedlar via annonsmaterial på bloggarna. Man kan arbeta som affiliate inom nästan alla inriktningar, men för att slippa ansluta till hundratals olika affiliate program kan man gå med i ett annonsnätverk.
 
På den svenska marknaden finns det ett flertal stora annonsnätverk som Tradedoubler, Adtraction, Double och Adrecord. Gemensamt för dessa är att de erbjuder ett stort utbud av annonsörer. Vare sig du bloggar om ridsport eller heminredning så finns det flera annonsörer du kan ansöka till. När du väl är godkänd hos respektive annonsör får du tillgång till marknadsföringsmaterial som kan placeras på bloggen.
 
Om 100 personer klickar på en av dina annonser så kanske endast 2-3 stycken genomför ett köp hos den aktuella annonsören. För att lyckas tjäna pengar som affiliate gäller det alltså att man får många klick på annonserna. Resultatet beror alltså på hur många besökare man har på sin sida eller blogg, ju fler du har desto fler klick på annonserna. Vanligtvis tar det flera månader innan man tjänar sina första pengar om man precis har startat sin blogg.
 
Inom affiliatevärlden finns det många begrepp att hålla reda på, ett av de viktigaste är cookie-tid. När någon av dina besökare klickar på en annons och skickas vidare till annonsören sparas en liten fil i besökarens dator. Filen är helt ofarlig och försvinner efter en viss tid, vanligtvis 30-40 dagar. Om besökaren köper något från butiken under den här tiden får du som affiliate ersättning. Det är ganska få besökare som genomför ett köp direkt när de besöker annonsören och av den anledningen använder man sig av cookies.
 
När du börjar arbeta som affiliate så försök hitta en inriktning som inte har allt för mycket konkurrens. Då har du större chanser att lyckas. Vill du inrikta dig mot mode eller skönhet som är stora konkurrensfyllda områden så kan du välja en smalare inriktning inom dessa.
 
Bloggar Topp 10
 
1 http://veckomagasinet.com/category/kungafamiljen/:

skriven

Hoppas att du läser detta och verkligen kan hjälpa mig. Jag skulle vilja veta vart jag vänder mig för att kunna tjäna pengar på visningar i stället för klick på en tråkig banner.